Група од единаесет синдикални претставници од три синдикти од Белгија престојуваа во посета на СИЕР од 23. до 25.август. Сите тие се синдикално ангажирани во компанијата ВанХол во Белгија. Оваа компанија е присутна и во нашата земја, па колегите од Белгија дојдоа заради меѓусебно запознавање, размена на информации и искуства и отпочнување поконкретна меѓусебна соработка.

Гостите од Белгија за првпат беа во Македонија. Се интересираа за синдикалното организирање, колективното договарање и нивото на остварување и заштита на правата од работен однос. На средбата и разговорите присуствуваше и генералниот секретар на Европската федерација ИНДУСТРИОЛ,  Лук Триангл, кој е член на белгискиот синдикат. Тој изрази безрезервна поддршка на меѓусебната соработка на СИЕР со сродните белгиски синдикати, што би било од особен заеднички интерес. Исто така, тој изрази ососбено задоволство во врска со процесот на нормализација на состојбите во ССМ, нагласувајќи дека СИЕР секогаш имаше целосна поддршка од ИНДУСТРИОЛ.

Во рамки на престојот гостите ја посетија синдикалната организација на Факом..

 

 

 

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за