Во Брисел, на повик на IndustriALL-Европскиот синдикат се одржаа масовни демонстрации во кои учествуваа синдикатите од цела Европа.

За прв пат македонското и знамето на СИЕР се развеаја заедно со сите други синдикални знамиња во Брисел. Иако со мала група учесници, сепак СИЕР е рамноправен учесник на демонстрациите кои се со цел да ја поттикнат Европската Унија да размислува за судбината на челичната и индустријата воопшто,  да посвети поголемо внимание на реиндустријализацијата на стариот континент, зашто работните места во реалниот сектор, продуктивните работни места се најважни за економскиот просперитет и за достигнување на посакуваната социјална Европа, согласно агендата 2020. 

Придружи ни се

Капитал Банка