Претседателството на СИЕР на седницата одржана на 03.07.2021 год.  донесе одлука да се организираат Десетите работнички спортски игри на СИЕР.

Комисијата за организација на Десетите работнички спортски игри утврди РСИ да се одржат во периодот  19.08-22.08.2021 год. на локација Хотел Десарет, Охрид.

 Учесниците на РСИ ќе се натпреваруваат во следните  дисциплини:

  • мал фудбал
  • шах, пинг-понг
  • пикадо
  • слободни и тројки и
  • влечење јаже