СИЕР ја продолжува долгогодишната соработка со еден од најголемите синдикати во Данска – 3Ф, а особено со секцијата наречена Глобални Колеги, составена од синдикални претставници со големо практично искуство, преку  одржување на заеднички проекти и семинари.


Секцијата е посебно заинтересирана за директно запознавање и соработка со синдикалните претставници на ниво на синдикална организација со цел да ги пренесат своите знаења и искуства од областа на правата од работен однос и
нивната одбрана и заштита во приватниот сектор.


Во периодот од 11-13.03.2020 год. колегите од 3-Ф Бо Хансен, Хенрик Андерсен, Петер Ниелсен и Бојка Павловиќ одржаа семинар на тема Техники за преговори – Решавање проблеми на работно место за синдикалните претставници на СИЕР.


Семинарот се одржа во Велес, каде се дискутираше за начините за пристап во нови компании, анимирање на нови членови и формирање на синдикати, како и постапките за колективно договарање и потпишување на колективни договори.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за