СИЕР на сите рудари им го честита 28 Август денот на рударите, воедно на сите свој членови, деловни соработници, и на сите граѓани им го честита големиот  празник Успение на Пресвета Богородица со желба за многу здравје среќа и успеси во работата и животот.