Врз основа на член 56, став 1 точка 7 од статутот на СИЕР, 16. Конгрес на СИЕР одржан на 20.09.2016 година избра

 

Претседателство на СИЕР

 

Во состав:

 • Мицко Стојкоски             - Макстил, Скопје
 • Игор Герасов                  - Арцелормиттал, Скопје
 • Санде Џамбазов            - ФАКОМ, Скопје
 • Дане Ристовски              - ОКТА, Скопје
 • Коста Ангеловски           - Р.Кончар Контактори и релеи, Скоје
 • Бајрам Амити                  - Југохром Алзар, Скопје
 • Ѓоре Палитов                  - ФЕНИ Индустри, Кавадарци
 • Слободан Јовановски   - ФЗЦ 11Октомври, Куманово
 • Душко Цветковски          - ВАБ ТЕК МЗТ, Скопје
 • Слаѓана Миливојевиќ    - МРТ, Скопје
 • Венцо Димитровски       - САСА, Македонска Каменица
 • Симе Звездакоски         - Мермерен Комбинат, Прилеп
 • Зоран Ангеловски          - Производство на топлина БЕГ, Скопје
 • Цветан Бунтески            - Еурокомпозит 11Октомври, Прилеп
 • Павле Стојановски        - ТАБ МАК, Пробиштип
 • Станка Димитровска     - Ватростална, Скопје
 • Пецо Ристески                - Претседател на СИЕР
 • Маре Анчева                  - Генерален секретар на СИЕР

 

 

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за